DUGI VIC.

Stvori bog,magarca i rece mu:bices magarac,radices od zore do mraka,teglices na svojim ledjima sve sto ti stave, i ziveces 30. godina.
Magarac: nek bude volja tvoja gospode al zar 30. godina nije previse, zar ne bi bilo bolje 10.Bog uslisi njegovu zelju,i nacini ga takvim.Zatim bog stvori psa,i rece mu:Bices pas,cuvaces kucu ,i jesces ono sto ti daju, i ziveces 25. godina.
Pas: neka bude volja tvoja,ali ,25 godina je previse,da li moze 10.Bog mu uslisi zelju,i nacini ga takvim.Onda bog stvori majmuna, i rece mu: Bices majmun,skakaces sa stabla sa stabla,i pravuces majmunarije,i ziveces 15.godina.
Majmun: nek bude volja tvoja gospode ali 15 godina je pevise.zar ne bi bilo bolje 10. Bog uslisi njegovu zelju,i nacini ga takvim.Konacno bog stvori i coveka ,i kazemu:bices covek,najinteligentnije stvorenje na svetu,gospodarices svemu na svetu i ziveces 30 godina.
Covek: Nek bude volja tvoja gospode ali 30. godina je malo.Zar ne bi mogao da mi das 20. godina koje je nece magarac,15 sto ih je odbio pas,i 10 godina sto nece majmun?
Uslisi bog covekovu zelju, i nacini ga takvim.
Tako covek 30 godina,zivi kao covek,zatim se ozenii zivi 20 godina kao magarac tegleci na ledjima teret svoje porodice,potom ode u penziju i zivi kao pas dok cuva kucu,i jede sta mu daju.I na kraju zivi 10 godina kao majmun dok skakuce od stana do stana da bi zabavio svoje unuke.     :):):):):):):):)

Коментари

Популарни постови са овог блога

Dvanaesto more

Kuca Buka