фудбалске звезде 2

Пошто у првом делу нису могли да стану садашњи најј фудбалери ( без хејта моје мисшљење) сада ћу да напишем.


САДА 
Килијан Санми Ембапе Лотен француски је фудбалер који тренутно наступа за Оариѕ Сен Жермен и репрезентацију Француске на позицији нападача.
Као јуниор играо је за Бонди и академију Клерфонтен, након чега је прешао у млади тим Монака. У другом тиму Монака почео је професионалну каријеру 2015. године. Ембапе је прикључен првом тиму у сезони 2016/17 ,у којој је Монако освојио титулу, прву после 17 година. Ембапе је добио награду за најбољег младог фудбалера Лиге 1 за 2017. годину. У августу 2017. послат је на позајмицу у Париз Сен Жермен, са опцијом откупа уговора за 180 милиона евра, што би га учинило другим најскупљим фудбалером свих времена.Након што је дошао у Париз Сен Жермен, Ембапе је постао дио импресивног нападачког трија, који чине још Нејмар и Единсон Кавани.



















Дибала је рођен у Лагуна Ларги, у Кордоби. Његов дједа, Болеслав Дибала, је из села Красњиов, из Пољске. Пребјегао је из Пољске у Аргентину током Другог свјетског рата. Дибалина породица има и италијанске коријене, његова баба по мајци је из округа Напуљ.
Фудбалом је почео да се бави 2003, са 10 година, а након девет година проведених у клубу Институто де Кордоба, у домовини — почео је професионалну каријеру 2011, такође у Институту. Након једне сезоне у Аргентини, Дибала је прешао у Палермо 2012. године. У сезони 2014/15 био је најбољи асистент Серије А. Након добрих партија у Палерму, прешао је у Јувентус 2015 године.Изабран је у идеални тим Серије А за сезону 2015/16,[11] док је по избору удружења европских спортских медија — ESM, изабран у тим године за сезону 2016/17.[12] У Јувентусу, Дибала је узео број 10 у августу 2017; десетку су прије њега носиле највеће звијезде Јувентуса.[13]
Због креативног начина игре, технике, талента и голгетерског учинка, добио је надимак ла Хоја (шп. La Joya; досл. драгуљ).[2]Званично је добио италијанско држављанство 13. августа 2012.[14]

















Нејмар да Силва Сантос Жуниор (порт. Neymar da Silva Santos Júnior5. фебруар 1992), познатији као Нејмар Јр. или Нејмар, бразилски је фудбалер и репрезентативац. Тренутно наступа за француски фудбалски клуб Пари Сен Жермен. Игра у нападу, на позицији центарфора (средишњег нападача) или левог крила.
Када је имао 19 година, Нејмар је освојио награду за најбољег јужноамеричког фудбалера 2011. године. Иста награда га је чекала и следеће, 2012. године. У 2011. години је такође био номинован за награду ФИФА Златна лопта (франц. FIFA Ballon d‘Or), где је био десети, као и за Награду "Ференц Пушкаш" (FIFA Puskás Award) за гол године, коју је освојио.
Он је познат по својој брзини, убрзању, дриблингу, завршном ударцу и способности са обе ноге. Његов стил игре му је зарадио позитивне критике,како код навијача, медија и стручњака, тако и код бивши играча. Често га пореде са бившим бразилским репрезентативцем Пелеом, који је за Нејмара рекао да је „одличан играч“, док је Роналдињо изјавио да ће Нејмар „бити најбољи играч на свету“.
Нејмар је дебитовао за Сантос у 2009. и био је проглашен за најбољег младог играча на Паулиста шампионату. Проглашен је за најбољег играча када је Сантос освојио Паулиста шампионат 2010. године, а такође је био најбољи стрелац на бразилском првенству (2010 Copa do Brasil) са 11 голова. Завршио је сезону 2010. са 42 гола у 60 утакмица. Нејмар је поново номинован за најбољег играча године у 2011, пошто је Сантос задржао државну титулу и освојио Копа либертадорес 2011. у којој је постигао шест голова у 13 наступа. Нејмар је добио бронзану лопту на Светском клупском првенству 2011. године дошавши до финала са Сантосом, где су поражени са 4-0 од Барселоне





Коментари

Популарни постови са овог блога

Dvanaesto more

Kuca Buka